Din livsgledekommune

En livsgledekommune har jobber med å spre livsglede til eldre i sin kommune etter en model utviklet av Livsglede for Eldre og samarbeidskommuner. Livsglede for Eldre er en folkehelseorganisjasjon med tre hovedarbeidsområder: tjenesteutvikling, frivillighet og utdanning.

Målet i en livsgledekommune er å jobbe systematisk og målrettet for å sikre et godt og variert tilbud til eldre i kommunen, med spesielt fokus på å nå de mest sårbare. Modellen nedenfor viser de ulike begrepene og nivåene av aktivitet i livsgledekommunen. Det er enklest å starte med barnehager og skoler, mens det kreves kommunale vedtak for å sette i gang med Livsgledesykehjem og livsgledeturer. En livsgledekommune har tilbud og tjenester på alle nivåene i pyramiden.

FINN DIN LIVSGLEDEKOMMUNE

Trykk her for å komme til et norgeskart med alle turer i Norge, eller trykk på markøren i din kommune på kartet under for å komme direkte til din kommunes oversikt over turer.

[wpgmza id="1"]

LIVSGLEDEFOTBALLAG

  • Ønsker du å ta en tur rundt kvartalet, men mangler en hånd å støtte deg på?
  • Eller trenger du hjelp til å rake opp løvet i hagen?
    Livsgledefotballlag er er ordning der to fotballspillere i alderen 15-16 år kan komme å hjelpe deg med et ærend rundt huset en gang i måneden.

LIVSGLEDEHANDYMAN

  • Har du en oppgave du trenger hjelp med i hjemmet?
  • Er det noen bilder som skulle vært hengt opp, eller en hylle som skal monteres?

Livsgledehandyman er to politistudenter som kan komme hjem til deg og hjelpe deg med en praktisk oppgave.